Tilbage Tilmeld dit website nu

Derfor er Meta Description Tag stadig vigtig

 

meta tags HTML title tag stor betydningDu har måske hørt mange søgemaskineeksperter fortælle, at de såkaldte meta tags generelt set ikke er så vigtige mere, når det gælder ranking i søgemaskinerne. Dette er da også rigtigt nok, men meta tags – og især meta description tag har alligevel en stor værdi, der rækker længere end blot søgemaskineoptimering. Lad os se lidt på værdien af denne lidt oversete tag.

Såfremt Meta description tag er til stede på websiden er det den beskrivelse Google bruger i din websites placering i søgemaskinen. Den kan ikke ses på selve websiten, men består af html-kode, der ligger “bagved” det synlige af siden.

For eksempel:


<meta name="description" content="beskrivelse">

 

Søgemaskiner som Google, Yahoo og Bing viser metatags i deres søgeresultater

 

Kik på A B C !  Du fortrækker en søgemetode ved at benytte: 

 • (A) bestemte  keywords.  Resultatet du vil få er:
 • (B) title tag og
 • (C) en kort informativ tekst også kaldet description tag.

Så hvorfor ikke prøve og benytte metatags på dit website!

Eksempel meta description tag


Den typiske fejl som jeg oftest møder er én af følgende

 • Der er ingen meta description på siden overhovedet
 • Man bruger den samme meta description på alle sider (et problem med mange CMS systemer)<meta name="description" content="Kort sælgende resume af indholdet på siden.">Her kan du se hvorfor meta description er vigtig:

 1. Meta description er indhold. Da meta description beskriver indhold for siden skal du ikke ignorere dem for SEO formål. Tilføj søgeord/søgeterm til meta description både af hensyn til søgemaskineoptimering og af hensyn til den næste årsag…
 2. Søgeord i beskrivelsen fremhæves af Google. Når du søger i Google vises din søgeterm fremhævet med fed i Googles resultater, der hvor den findes. Undersøgelser viser, at brugere har en tendens til at klikke mere på disse placeringer.
 3. Meta description giver dig kontrol over hvad brugeren ser. Hvis du ikke skriver en Meta Description er det Google, der bestemmer! Og du frasiger dig muligheden for at skrive en sælgende og relevant beskrivelse, som får folk til at klikke. Brug meta description til en god salgstekst, der får brugere til at besøge din website!

 

Gode råd

 

Her er et par gode råd til hvordan du skriver en god meta description:

 1. 1. Hold den på maks. 160 karakterer (incl. mellemrum). Google viser kun de første 160 karakterer af beskrivelsen så sørg for at få den vigtige information ind der.
 2. Skriv søgetermen i beskrivelsen. Skriv søgeordet/søgetermen 1-2 gange i meta description, da den jo som beskrevet ovenfor fremhæves med fed og så hjælper den også i søgemaskineoptimeringen.
 3. Brug forskellige meta descriptions på hver side på din website. Opfat meta description som en marketing mulighed. Brug den. Skriv en unik beskrivelse til hver side der tydeliggør, hvad siden omhandler og hvorfor det er vigtigt at klikke på linket i Google.
 4. For den dovne: Kan du ikke skrive forskellige meta descriptions på hver side, så have i det mindste en “default”. Der findes et hav af forskellige cms-systemer og selv om mange er blevet bedre er der stadigt nogle, der ikke tillader at skrive eller ændre meta description tag’et. De bedste cms til dette er utroligt nok open source systemer, mens mange dyrtkøbte løsninger halter bagefter.

Hvorfor skal du tilføje metatags?

 

Du bør tilføje metatags på alle dine web-sider, og ikke kun på den første indeks side også kaldet startsiden. Sørg for, at der på hver side er relevante metatags tilføjet. Tilføj keywords/søgeord og sætninger, der er relevante og svarer til teksten på den enkelte side. Det kan være et stort arbejde, at tilføje bestemte metatags til hver side, men du vil på sigt se, at det virker!

Metatags resume - Vigtige SEO oplysninger at huske på

Vi foreslår, at du altid bruger metatags på din index.htm eller index.html side. Dernæst på andre vigtige sider og for, at lave det helt optimalt, på alle siderne på dit website. Brug tid og energi på, at oprette relevante og forskellige metatags for hver enkelt side. Det lønner sig, og på sigt vil det tiltrække ekstra besøgende til dit website.
 1. Læs hvorfor metatags er vigtige og deres betydning på søgemaskinerne.
 2. Benyt vores metatags code generator til at lave korrekte metatags.
 3. Benyt vores website analyzer til at få professionel rådgivning fra vores metatags experter.
 4. Tilmeld dit website til søgemaskinerne og vælg en af følgende pakker:
Metatags Gratis Prøve Metatags Bestil her Den Danske Pakke Metatags Bestil her Euro Pakken Metatags Bestil her World Pakken
Gratis Prøve Den Danske Pakke Euro Pakken World Pakken
       
meta tags. description, meta name, optimization, ctr, influence, use, meaning, definition Tags: meta tags. description, meta name, optimization, ctr, influence, use, meaning, definition
© 2020 - Part of the MetaTags Company Inc. - Sidst opdateret den 29-09-2020